KidsXtra+

Naast lichamelijke (in)activiteit die een rol kan spelen bij overgewicht, is ook de motorische competentiebeleving van een kind van invloed. Kinderen die te zwaar zijn zullen minder vertrouwen hebben in hun eigen lichaam, dan kinderen met een gezond gewicht. Ook hebben ze veelal een negatiever zelfbeeld. Wij willen middels KidsXtra+ deze kinderen graag plezier laten krijgen in het bewegen. 

Waarom KidsXtra+?

Uit onderzoek blijkt dat bewegen erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Om die reden bieden wij groepslessen voor kinderen waarbij het aanleren van goed bewegingsgedrag en plezier in bewegen voorop staat. Hierdoor wordt niet alleen de ontwikkeling van motorische vaardigheden gestimuleerd, maar wordt ook aandacht gegeven aan het plezier in het bewegen om zo het zelfvertrouwen van een kind te vergroten. Succeservaringen tijdens sporten in combinatie met lichamelijke activiteit, zorgen voor een verhoging van de motorische competentiebeleving van een kind. Een hogere mate van motorische competentiebeleving verstrekt de intrinsieke motivatie om lichamelijk actief te zijn.

Voor wie is KidsXtra+?

Kinderen met ontwikkelingsproblemen op het gebied van motorische-, cognitieve- en sociaal- emotionele ontwikkeling in combinatie met overgewicht. Voorbeelden zijn:

  • Opvallende houding of motoriek
  • Houterige of onhandige motoriek
  • Concentratieproblemen
  • Angstig in bewegingssituaties bijvoorbeeld voor de bal, hoogte of met andere kinderen
  • Onzeker of faalangstig tijdens het spelen en bewegen
  • Ziekte of aangeboren afwijking die een verstoorde ontwikkeling veroorzaakt
  • Weinig ondernemingslust en plezier in bewegen

Hoe werkt KidsXtra+ bij Teamfysio?

KidsXtra+ wordt gegeven door de Kinderfysiotherapeut in samenwerking met een MRT-er. MRT staat voor Motorische Remedial Teaching. De MRT-er richt zich op de motorische ontwikkeling van kinderen en heeft daarnaast ook aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Na een motorische screening door de MRT-er stellen de MRT-er en de Kinderfysiotherapeut in overleg met jou als ouder doelen op. Ook kunnen er doelen vanuit school of de GGD aangegeven worden.

Wij bieden zorg op maat, in groepen van maximaal 8 kinderen. Tussentijds bespreken wij de voortgang met jou als ouder.

Volg ons

Onze praktijken

Onze fysiotherapiepraktijken zijn gevestigd op verschillende locaties in Twente onder andere Enschede, Hengelo en Losser. En kenmerken zich doordat zij gevestigd zijn in moderne gezondheids- en sportcentra.