KidsXtra

Als de ontwikkeling van jouw kind ‘even’ niet vanzelf gaat, kan bewegen een oplossing zijn. Daarom hebben wij speciaal voor kinderen met ontwikkelingsproblemen op het gebied van motoriek, cognitieve vaardigheden (bijv. leren, begrijpend luisteren), sociale vaardigheden of het omgaan met emotie KidsXtra.

Waarom KidsXtra?

Uit onderzoek blijkt dat bewegen erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Om die reden bieden wij groepslessen voor kinderen waarbij het aanleren van goed bewegingsgedrag voorop staat. Hierdoor wordt niet alleen de ontwikkeling van motorische vaardigheden gestimuleerd, maar wordt ook een positieve stimulans gegeven aan de ontwikkeling van cognitieve en sociaal-emotionele vaardigheden.

Voor wie is KidsXtra?

Kinderen met ontwikkelingsproblemen op het gebied van motorische-, cognitieve- en sociaal- emotionele ontwikkeling. Voorbeelden zijn:

  • Opvallende houding of motoriek
  • Houterige of onhandige motoriek
  • Concentratieproblemen
  • Angstig in bewegingssituaties bijvoorbeeld voor de bal, hoogte of met andere kinderen
  • Onzeker of faalangstig tijdens het spelen en bewegen
  • Ziekte of aangeboren afwijking die een verstoorde ontwikkeling veroorzaakt
  • Weinig ondernemingslust en plezier in bewegen

Hoe werkt KidsXtra bij Teamfysio?

KidsXtra wordt gegeven door de Kinderfysiotherapeut in samenwerking met een MRT-er. MRT staat voor Motorische Remedial Teaching. De MRT-er richt zich op de motorische ontwikkeling van kinderen en heeft daarnaast ook aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Na een motorische screening door de MRT-er stellen de MRT-er en de Kinderfysiotherapeut in overleg met jou als ouder doelen op. Ook kunnen er doelen vanuit school aangegeven worden door de Intern Begeleider (IB-er) van school of de Leerkracht(en).

Wij bieden zorg op maat, in groepen van maximaal 8 kinderen. Tussentijds bespreken wij de voortgang met jou als ouder.

Therapeuten voor KidsXtra

Joyce Lefers©Teamfysio Joyce Lefers

Fysiotherapeut

Elke ter Braak Teamfysio© Teamfysio Elke ter Braak

(Kinder)fysiotherapeut MSc