Manuele therapie *

De Manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Heb je moeite om een gewricht te bewegen of ervaar je pijn bij het bewegen? Maak dan een afspraak voor manuele therapie bij TeamFysio.

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruiken we een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn direct merkbaar; je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Een Manueel therapeut zal je tijdens de behandeling ook adviseren en begeleiden in gezond bewegen, zodat je nieuwe klachten zoveel mogelijk kunt voorkomen.

In welke situaties kan een Manueel therapeut oplossing bieden?

  • Bij nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
  • Bij rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Bij hoofd- en nekpijn, in combinatie met een moeizame beweging in de wervelkolom
  • Bij hoofd- en nekpijn in combinatie met rib- en borstpijn
  • Bij duizeligheidsklachten
  • Bij kaakklachten
  • Bij klachten aan de heup
  • Bij vragen over algemene houding tijdens specifieke werkzaamheden

Wat doet een Manueel therapeut?

Manuele therapie is geschikt voor klachten die gepaard gaan met pijn en/of het slechter kunnen bewegen van één of meerdere gewrichten. Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dit kan leiden tot instabiliteit en klachten. In dit geval kunnen onze Manueel therapeuten met specifieke trainingsadviezen je leren hoe je jouw gewrichten kunt stabiliseren en jouw spieren kunt versterken.

Bij de eerste afspraak stellen we je een aantal vragen en wordt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd om je houding en bewegingen te beoordelen. Daarnaast worden jouw gewrichten onderzocht. Samen met de Manueel therapeut bespreek je of deze therapie voor jou zinvol is en wat de aanpak is. Je hebt direct duidelijkheid over de verdere behandeling. De behandeling bestaat uit specifieke technieken om de gewrichten beter te laten functioneren en de bewegingen te verbeteren. Daarnaast krijg je instructies, adviezen en begeleiding bij gezond bewegen.

Therapeuten voor Manuele therapie

Sander Greve©Teamfysio Sander Greve

Manueel therapeut

Ferit Uncu©Teamfysio Ferit Uncu

Manueel therapeut

* deze behandeling is een specialisatie van TeamFysio