Schouderpijn

Oorzaak van schouderpijn

In jouw schouder bevinden zich onder andere vele spieren, pezen, banden en een slijmbeurs. De schouderkop wordt in de kom gehouden door kleine spiertjes die samen een soort korset vormen. Door middel van pezen zitten spieren vast aan het bot. Als een van deze pezen ontstoken of beschadigd is, kan deze dikker zijn dan normaal, waardoor er te weinig ruimte ontstaat. Dit kan voor inklemming zorgen, bijvoorbeeld tegen het schouderdak. Ook een ontstoken slijmbeurs wordt dikker en geeft een beperking in ruimte. Daarnaast kan een verdikte pees of slijmbeurs tegen het bot aan komen, waardoor ze nog meer geïrriteerd raken en eventueel scheuren.

Bij het SAPS (Sub-Acromiaal Pijn Syndroom); schouderpijn syndroom, is vaak sprake van veroudering, beschadiging of langdurige overbelasting van (een van) de pezen van deze spiertjes.

Klachten en symptomen

Je ervaart voornamelijk pijnklachten in en rondom de schouder, zowel tijdens bepaalde activiteiten als in rust. Het tillen of heffen van de arm is vaak een vervelende beweging. De pijn kan uitstralen naar de voorkant van de schouder of naar de zijkant van de bovenarm. Ook het laten zakken van de arm kan pijnlijk zijn. Later kan de schouder ook tijdens het slapen pijn gaan doen. Daarnaast kan een verminderde beweeglijkheid ontstaan.

Behandeling

Wij adviseren je om altijd binnen je pijngrens te blijven wanneer je gaat bewegen. Overbelasting kan ervoor zorgen dat je klachten weer toenemen in plaats van afnemen. Uiteraard helpen wij je graag bij het vinden van de juiste balans tussen belastbaarheid en belasting.

Mogelijke behandelingen voor Schouderpijn

Echografie*
Fysiotherapie*
Shockwave therapie*
FysioSport
Dry needling*
Manuele therapie*

* Behandeling waarin TeamFysio is gespecialiseerd